قرآن در کلام اهل بیت (علیه السلام) 3
در روایتی امام رضا (ع) می فرمایند : إِجعَلُوا لِبُیُوتِکُم نَصِیباً مِنَ القُرآنِ فَانَّ البَیتَ إِذَا قُرءَ فِیهِ یَسِّرُ عَلَی أَهلِهِ وَ کَثرُ خِیَرَتُهُ وَ کَانَ سَکَّأَنُهُ فِی زِیَادَهٍ
سهمی از قرآن را برای خانه هایتان قرار دهید زیرا هر خانه ای که در آن قرآن خوانده شود اسانی و خیر فراوانی برای ساکنان آن خانه در پی خواهد داشت .
منظور ظاهری این حدیث آن است که وجود قرآن در خانه ی گلی موجب طرد شیطان و نفی خرافات می شود و معنای عمیق آن این است که وقتی قرآن در خانه باشد و اهل خانه بدان عمل کنند شیطان تمی تواند در خانه دل و افکار و ساکنان خانه نفوذ کند .
با وجود قرآن در خانه گل فرشتگان وارد و شیاطین خارج می شوند و با حضور قرآن در خانه دل وسواس خناس و شیطان رجیم خارج و خدا در آن جای می گیرد که فرمود :
القَلبُ حَرَمُ الله ش فَلَا تَسکُن حَرَمَ اللهِ غَیرَاللهِ . قلب و دل خانه خدا است ، در خانه دل غیر خدای را جای مده .
یکی از راه های قرار دادن قرآن در دل یاد گرفتن آن است که خود مقدمه ای برای خواندن و حفظ قرآن می باشد تا بدان جا که امام صادق (ع) در باره یادگیری قرآن می فرماید :
لَا یَنبَغِی لِلمُؤمِنِ أَن لَا یَمُوتَ حَتَّی یَتَعَلَّمَ القُرآنَ أَو یَکُونَ فِی تَعَلُّمِهِ . شایسته است برای مؤمن که پیش از مرگ قرآن را فراگیرد یا در حال یادگیری آن باشد .
امام علی(ع) هم در باره لزوم یادگیری قرآن می فرمایند : تَعَلَّمُوا القُرآنَ فَاِنَّهُ أَحسَنُ الحَدِیثِ . قرآن را بیاموزید چرا که قرآن بهترین سخن ها است .
و همین یادگیری و اهتمام به قرآن است که آن را از مهجوریت در آورده و دل شیفته آن می شود و زمینه رشد و تعالی انسان را فراهم می آورد و او را به سر منزل مقصود می رساند .
نه تنها یادگیری بلکه یاد دادن قرآن هم از اهمیت ویژه ای بر خوردار است و تعلیم ( یاد گیری ) قرآن عطف بر تعلم ( یاد دادن ) آن شده است چنان که پیامبر ( ص) فرمودند : خَیرُکُم مَن تَعَلَّمَ القُرآنَ و عَلَّمَه ُ بهترین شما کسی است که قرآن را یادبگیرد و به دیگران بیاموزد .